فیلترینگ اینستاگرام به زودی اجرا خواهد شد

فیلتر شدن اینستاگرام و بحث فیلترینگ اینستاگرام این روزها دوباره سر زبانها افتاده است و خبر اینستاگرام فیلتر شد یکی از کابوسهای کاربران شبکه های اجتماعی در ایران میباشد. خبر 14 دی 97 : آذری جهرمی: فیلترینگ اینستاگرام دست من نیست! وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این سوال که آیا اینستاگرام فیلتر […]

فیلتر شدن اینستاگرام و بحث فیلترینگ اینستاگرام این روزها دوباره سر زبانها افتاده است و خبر اینستاگرام فیلتر شد یکی از کابوسهای کاربران شبکه های اجتماعی در ایران میباشد.

خبر 14 دی 97 :

آذری جهرمی: فیلترینگ اینستاگرام دست من نیست!

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این سوال که آیا اینستاگرام فیلتر می‌شود، تصریح کرد: چیزی که من متولی آن نیستم، چگونه جواب دهم که می‌شود یا نه.؟ تجربه نشان داده که مباحث مربوط به حوزه سالم‌سازی شبکه‌های اجتماعی با فیلترینگ حل نمی‌شود. اینکه ما بیان می‌کنیم با بحث فیلتر مخالف هستیم، مفهومش این نیست اتفاقاتی که رخ می‌دهد را نادیده می‌گیریم، اتفاقاتی رخ می‌دهد، اشکالاتی هست و مخاطراتی جدی وجود دارد که می‌تواند بستری باشد برای اینکه جوانان جهت توسعه کسب و کار خود از آن استفاده کنند. از بُعد مسائل امنیتی ممکن است بحث کلان داده‌ها مهم باشد اما واقعیت این است که تجربه نشان داده فیلتر جواب نمی‌دهد و باید به عنوان یک مساله جدی و در همه ابعاد از جمله فرهنگ‌سازی به آن نگاه کرد.

آذری جهرمی : فیلترینگ اینستاگرام راه حلی برای فرهنگ سازی مردم در شبکه های اجتماعی نیست

آذری جهرمی : فیلترینگ اینستاگرام راه حلی برای فرهنگ سازی مردم در شبکه های اجتماعی نیست

خبر 13 دی 97:

جایگزین های اینستاگرام کدام اپلیکیشن ها هستند؟

به گزارش سرویس اخبار تکنولوژی ایران تک‎نیوز، دبیر شورای عالی فضای مجازی در “ایران” با بیان این که تعداد قابل توجهی از جامعه مذهبی کشور درباره “اینستاگرام” انتقاداتی دارند، از جایگزینی مشابه داخلی اینستاگرام با اپلیکیشن های “لنزوز” و “جیک و پیک” خبر داد. این خبر با واکنش گسترده ای از سوی کاربران همراه بود. تعداد بسیار زیادی از کاربران ایرانی با جایگزین کردن اپلیکیشن های داخلی بسیار مخالف هستند و این موضوع را بسیار مضحک می دانند. آنها حتی نام این اپلیکیشن را ناامن می دانند و این نام گذاری را توهین به خودشان می دانند، چرا که معتقدند با این اپلیکیشن به همه جیک و پیک کاربران در صفحات دسترسی پیدا می کنند.

آنها همچنین از تجربه تلخ فیلتر شدن “تلگرام” می گویند و تلاش بی وقفه برای فیلتر کردن “اینستاگرام” را قابل درک نمی دانند، البته برخی دیگر از کاربران این موضوع را به دلیل افشای بسیاری از حقایق جامعه ایران در فضای “تلگرام و اینستاگرام” عنوان کردند. تعداد زیادی از کاربران نیز با یادآوری پیام رسان “سروش” بر این باورند که مردم ایران به دلایل کاملا مشخص تا جایی که بتوانند از اپلیکیشن های داخلی استفاده نمی کنند، و هیچ امیدی به کاربری و موفقیت این اپلیکیشن ها نیست.
جمعی زیادی از کاربران نیز به لفظ “جایگزین اینستاگرام” خرده گرفتند و آن را دلیلی بر محدود کردن دایره انتخاب مردم می دانند و به این که بستر فعالیت کاربران با اجازه و دستور مسئولین مشخص و انتخاب نمی شود اشاره کردند و نسبت به دریافت مبلغ ۵ میلیارد تومان کمک شده به پیام رسان “جیک و پیک” با تنها ٢٠٠ کاربر فعال معترض هستند. همچنین برخی از آنها معتقدند افراد جامعه مذهبی که با “اینستاگرام” مشکل دارند می توانند از پیام سان های جایگزین استفاده کنند و “اینستاگرام” را برای افراد زیادی که منبع درآمد می باشد را فیلتر نکنند.

خبر 12 دی 97 :

آذری جهرمی : فردای فیلترینگ اینستاگرام چه میشود؟

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: برای مردم توضیح داده شود فردای فیلترینگ اینستاگرام چه اتفاقی رخ می‌دهد. محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه جلسه امروز هیات دولت درباره احتمال فیلترینگ اینستاگرام، گفت: من متن صبحت‌های معاون دادستان را نخواندم و صبح امروز در دولت از تیتر اخبار متوجه این موضوع شدم. فرض بر این که حرف‌های معاون دادستان درست است و وی اختیار قانونی برای فیلترینگ اینستاگرام دارد، این سؤال پیش می‌آید بعد از این قرار است چه اتفاقی بیفتد؟ این را برای مردم روشن کنند و دو قطبی فیلترینگ یا مخالفت با فیلترینگ را درست نکنند.

وی ادامه داد: برای مردم بگویند از فردای فیلترینگ اینستاگرام در کشور در زندگی مردم، حاکمیت و کاهش جرایم چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ در این زمینه باید جمع بندی عقلایی شود.

وزیر ارتباطات در پاسخ به این پرسش که آیا نظارتی بر بسته‌های اینترنتی که اپراتورها ارائه می‌کنند وجود دارد بیان کرد: نظارت دقیق است و کم فروشی نداریم. امروز گزارشی از سازمان تنظیم و مقررات درباره بسته‌های اینترنتی و مکالمه‌ها به من رسیده است. طبق این گزارش در گذشته سهم مصرف فناوری اطلاعات در زندگی مردم ۲.۱ درصد سبد خانوار بوده است اما با افزایش تعرفه‌ها و تعرفه مکالمات و بسته‌های اینترنتی که در چهارچوب مصوبات سازمان تنظیم مقررات بوده است، این رقم حدود ۰.۳ درصد افزایش یافته است. درآمد اپراتورها هم هفت تا ۱۰ درصد افزایش داشته است.

آذری جهرمی با اشاره به این‌که « ۷۰ درصد هزینه‌های اپراتورها ارزی و ۱۰۰ درصد درآمد آن‌ها ریالی است » گفت: نوسانات نرخ ارز این اپراتورها را دچار مشکل جدی کرده است. پیشنهاد ما به ستاد اقتصاد مقاومتی این بوده است که هزینه‌های توسعه اپراتورها را کاهش دهیم و باند ۷۰۰ و ۸۰۰ آزادسازی شود. زیرا اگر کاهش هزینه برای اپراتورها انجام نشود معنای آن افزایش هزینه‌های بسته‌های اینترنتی است.