
عملکرد گوشیهای هوشمند با سیستمهای خنککننده آبی چگونه خواهد بود؟
استفاده از خنککنندههای آبی یکی از قدیمیترین روشهای کاربران حرفهای دنیای کامپیوتر، مخصوصا گیمرها بوده که میتواند قدرت بیشتری را برای قطعات بدون اینکه نیازی به پرداخت پول بیشتری باشد، به همراه داشته باشد. به نظر میرسد با به کارگیری سیستمهای حرارتی خاص در گوشیهای هوشمند جدید، نتیجهی خنک کردن دستگاههای هوشمند با آب نیز بتواند جذاب باشد. به همین جهت، یکی از کاربران مشهور شبکهی اجتماعی یوتیوب، “Linus Tech Tips” در آزمایشی بسیار جذاب، گوشیهوشمند آیفون 6 اس و همچنین تعدادی از قدرتمندرین گوشیهای اندرویدی را وارد یک آزمایش بسیار جالب کرده است.
اما واقعا چه روشی برای خنک کردن گوشیهای هوشمند به وسیلهی آب وجود دارد؟ این موضوع حداقل در این زمان ممکن نیست و شاید نتوان هیچ راهی برای آن پیدا نمود. شاید تنها روشی که به ذهن شما برسد، قرار دادن این گوشیهای هوشمند در محفظهای از یخ باشد و ممکن است واقعا هیچ روش دیگری وجود نداشته باشد. در این حالت، باید بنچمارکهای مختلف را بر روی این گوشیهای انجام داد و دید که کدام دستگاه قادر خواهد بود عملکرد بهتری داشته باشد.
در آزمایشهای انجامشده، مشخص شد که تفاوتی در عملکرد آیفون 6 اس هنگام خنک شدن با سیستم آبی و یا از طریق هوا وجود ندارد. از این آزمایش میتوان نتیجه گرفت که روش انتقال حرارت این گوشیهوشمند فوقالعاده بوده و هیچ گلوگاهی برای پردازنده به وجود نمیآید. تنها زمانی دستگاه کمی بیش از حد داغ میکند و آن وقتی است که پردازشگر گرافیکی زیر فشار قرار میگیرد و در همین هنگام است که گلوگاهی برای پردازنده ایجاد میگردد.
چیپ Exyons به کار رفته در گوشیهوشمند گلکسی S6، یکی از بهترین نتایج را در میان گوشیهای هوشمند موجود در آزمایش به دست آورد. البته پردازنده این چیپ در حالت عادی، با کمی گلوگاه روبهرو است که از شدت آن هنگام خنک شدن با آب، کاسته میشود اما همچنان هم وجود دارد.
اما گوشیهوشمند HTC One M9 با چیپ Snapdragon 810، دیگری گوشیهوشمندی بود که واقعا نتوانست هیچ نتیجهی خوبی در این بررسی داشته باشد. گلوگاههای ایجاد شده برای این پردازنده این گوشیهوشمند به شکلی بود که شاید تا کنون نمونهی آن را ندیده باشید. گرمای بیش از حدی که این چیپ به کار رفته در این گوشی تولید میکند، باز هم در یکی دیگر از بررسیها مورد توجه قرار گرفت.
البته اگر بخواهیم در مورد کوآلکام عادلانه رفتار کنیم، باید بگوییم که چیپ Snapdragon 810 در تمامی محصولات بازار، عملکرد بدی ندارد و ZTE Axon، محصول قدرتمند دیگری بود که با داشتن این چیپ (که مشکلات حرارتی آن شهره است)، گلوگاهی برای پردازنده ایجاد نشد و نشان میداد که ZTE موضوع گرما را در این محصول نادیده نگرفته است.
یکی دیگر از گوشیهای هوشمندی که در این آزمایش وجود داشت، LG G4 بود که با چیپ Snapdragon 808، همانند آیفون 6 اس، در تمامی مراحل تست، کاملا پایدار بود. شاید تنها نکتهی منفی در مورد این چیپ، سرعت و قدرت پایینتر آن نسبت به رقبا باشد که اگر توان پرازشی این چیپ نیز بالا بود، واقعا این گوشیهوشمند میتوانست به سادگی رقبای خود را در تمامی زمینهها مغلوب نماید.
البته هنوز زمان زیادی تا امکان خنک کردن گوشیهای هوشمند به کمک آب باقی مانده اما باید توجه داشت که اگر چنین چیزی اتفاق بیفتد، میتوانیم شاهد پیشرفت بسیار خوبی در زمینه عملکرد اجزای داخلی دستگاههای مختلف باشیم.